Dalszövegek fordítása - gyors és egyszerű!

Tuncel Kurtiz – Haksızlık

Dalszöveg és fordítás: Tuncel Kurtiz - Haksızlık Az alábbiakban egymás mellett láthatod a dalszöveget és a fordítást. Oldalunkon még több dalszöveg és fordítás ettől az előadótól: Tuncel Kurtiz Nézd meg az archívumot és a többi dalszöveget is. Kattints Tuncel Kurtiz] előadó nevének T kezdőbetűjére és keress még több dalt tőle: Tuncel Kurtiz. Az archívumban olyan dalokat találsz, mint a/az Haksızlık.

EREDETI

Haksızlığa karşı haksızlık yapmak istersin ama bazen haksızlık yaptı diye vazgeçemezsin sevmekten. Senin canını yaktı diye canını yakmak istersin ama sonunda yaktığında o canı asıl haksızlık ona bu kadar üzülmeden edemezsin. Haksızlığa uğrayan adam bir daha haksızlığa uğramamak için kapar kendini; taa ki bir daha istese de bir şey hissedemeyene dek. Haksızlığa uğrayınca bir kere en zoru inanmaktır yine kendine, hakkı yenen adam öfkeli değildir sırf utanır, utanır bütün bunlara izin verdiğine. Haksızlıktan değil utancını kapasın diye karar verir kötü olmaya. Başkalarının umutlarına saplar hançerini çünkü korkar kendi umutlanmaya. Asıl haksızlık ihanet değildir, ihanetle aydınlığı kapamaktır, umutları öldürmektir. Taa ki hayat kendi nefesini sana ödünç verene dek, taa ki bir daha aynaya bakmaya cesaret edene dek. Şimdi herkes sevdiğinin ona gelmesini bekliyor. Herkes mutluluğu kendi hakkı biliyor. Herkes onca acının sonunda karşılığını istiyor. Peki bu hikayede kim sonunda mutlu olmayı hak ediyor. Haklı olmak yeterli değildir her zaman. Olur mu? Her şeye rağmen zayıfları ezen kocaman kötülere rağmen küçük mucizeler olur mu hayatta? İyiliklerinden başka hiç bir şey kuşanmamış küçücük savaşçılar hak ettikleri mutlululuğa kavuşacak mı sonunda? Bu sefer herkes hakettiğini bulsun istiyorsun. Bu sefer içlerinden biri ölsün biri kurtulsun istiyorsun… 

FORDÍTÁS

Az igazságtalanság ellen nem jó az igazságtalanság, de néha képtelen vagyok feladni a szeretett igazságtalanságot.
Bántani akarják lelked, bántani, de a bánat végén felragyog a fény, így igazából nem tud ártani az igazságtalanság. Ha valaki az igazságtalanság miatt sértettségbe burkolózik, akkor képtelen bármit is érezni. Az igazságtalanság miatt a legnehezebb újra elkezdeni hinni, de ez nem a harag miatt van, hanem a szégyen miatt, pedig annak kellene szégyenkeznie, aki igazságtalan volt. Az igazságtalanság miatt érezhetünk szégyent, de rosszak nem leszünk. Vannak, akik azért használják fegyverként, mert félnek. Az igazi igazságtalanság nem árulás, hanem egy reménysugár, remény, mely ölni tud. (Az igazságtalanság) elveszi az életető lélegzetet egészen addig, míg újra képes nem leszel a tükörbe nézni. Mindenki várja a szeretetet. Mindenki tudja, hogy jár neki a boldogság. Mindenki akarja a boldogító pénzt, pedig annak végén csak fájdalom van. Így vajon ki lesz, ki ennek a történetnek a végén megérdemli, hogy boldog legyen? Nem elég mindig jónak lenni. Érted? Mert hogy nyomhatná el a hatalmas gonosz az élet minden apró kis csodáját? Mert a harcok végén nem érdemeljük meg, hogy boldogság költözzön életünkbe? Puszta formalitás, de minkenki megérdemli. Bár meg akarod menteni, de egyik részed idővel belehal ebbe. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *