Dalszövegek fordítása - gyors és egyszerű! Magyarul24.com

  • Homepage
  • >
  • T
  • >
  • tiao carreiro e pardinho – derrota do boi palácio

tiao carreiro e pardinho – derrota do boi palácio

Dalszöveg és fordítás: tiao carreiro e pardinho - derrota do boi palácio Az alábbiakban egymás mellett láthatod a dalszöveget és a fordítást. Oldalunkon még több dalszöveg és fordítás ettől az előadótól: tiao carreiro e pardinho Nézd meg az archívumot és a többi dalszöveget is. Kattints tiao carreiro e pardinho] előadó nevének t kezdőbetűjére és keress még több dalt tőle: tiao carreiro e pardinho. Az archívumban olyan dalokat találsz, mint a/az derrota do boi palácio.

EREDETI

Do Vale do Paraíba. Seu Castorino chegou. Na cidade de São Carlos. Trazendo dois toureador. Também trouxe o boi Palácio. Um mestiço pulador. A procura de um peão. Que fosse bom montador. Porque na Zona do Norte. Vinte oito peão dos mais forte. O mestiço derrubou, ai. Já no primeiro domingo. O Palácio foi montado. Pelo senhor Nenê Lima. Um peão muito afamado. Foi pela grande assistência. Muito dinheiro apostado. O povo estava ansioso. Na espera do resultado. O boi pranchava no ar. Só vi os cascos relampear. Em quatro pulo foi jogado, ai. Petito, lá de Barretos. Não é por engrandecer. Lá naquela redondeza. É o melhor peão pra meu ver. Quando soube da notícia. Também veio se inscrever. Apostou dez mil cruzeiros. Na certeza de vencer. Mas o malvado mestiço. Sem ter grande sacrifício. Também fez ele descer, ai. Apareceu Gumercindo. Um mulato decidido. Falou pro seu Castorino. Se lhe era concedido. Pra montar naquele boi. Sem ele ter se inscrevido. Eu garanto que esta tarde. Vai ser muito divertido. A fama durou até agora. Mas hoje acaba na espora. Deste peão desconhecido, ai. Ele montou e não caiu. Naquele boi afamado. Gumercindo pra um revanche. Logo ele foi convidado. No dia cinco de junho. No grande dia esperado. Tornou montar e não caiu. Onde foi considerado. Que o malvado do mulato. Tem que ser mesmo de fato. O melhor peão do estado, ai. Naquela grande cidade. Depois do boi ser montado. O nome de Gumercindo. Tá sendo muito falado. Por esta grande vitória. Por este peão alcançado. Arrecebeu vinte contos. Honradamente ganhado. O boi Palácio voltou. Pra terra que se criou. Por ter sido derrotado, ai. (Pedro Paulo Mariano - Santa Maria da Serra-SP)

FORDÍTÁS

A Paraíba-völgyből. Castorino úr megérkezett. São Carlos városában. Két bikaviadalt hozva. Ő hozta az ökör Palácio-t is. Egy ugró félvér. Zálogot keres. aki jó lovas volt. Mert az északi zónában. Huszonnyolc a legerősebb gyalogosok közül. A félvér leütötte őket. Már az első vasárnap. A palotát felállították. Nenê Lima úr által. Egy nagyon híres gyalogos. A nagy látogatottság miatt volt. Sok pénzt tettek fel. Az emberek nyugtalanok voltak. Várjuk az eredményt. Az ökör ágaskodott a levegőben. Csak a paták csattogását láttam. Négy ugrással játszották, oui. Petito, Barretosból. Nem a nagyzolásért. Arrafelé származik. Véleményem szerint ő a legjobb bábu. Amikor meghallotta a hírt. Ő is azért jött, hogy feliratkozzon. Tízezer cruzeirosban fogadott. Biztos a győzelemben. De a gonosz félvér. Nagy áldozatok nélkül. Ő is a földre vitte, jaj. Gumercindo megjelent. Egy határozott mulatt. Castorinóhoz beszélt. Ha megkapta. Hogy meglovagoljam azt a bikát. Anélkül, hogy feliratkozott volna. Ezt garantálom ma délután. Nagyon jó móka lesz. A hírnév eddig tartott. De ma a sarkantyúban ér véget. Ebből az ismeretlen gyalogosból, ott. Lovagolt és nem esett el. Azon a híres bikán. Gumercindo a visszavágóra. Hamarosan meghívták. Június 5-én. A nagy napra számított. Újra lovagolt, és nem esett el. Ahol figyelembe vették. Az a gonosz mulatt. Valóban annak kell lennie. A legjobb gyalogos az államban. Abban a nagyvárosban. Miután a bikát felültették. Gumercindo neve. Sokat beszélnek róla. Ezért a nagy győzelemért. Erre a gyalog elért. Húsz kontót kapott. Megtisztelően nyert. Az ökör Palácio visszatért. A földre, ahol felnevelkedett. Mert legyőzték, jaj. (Pedro Paulo Mariano - Santa Maria da Serra-SP)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp