Dalszövegek fordítása - gyors és egyszerű! Magyarul24.com

  • Homepage
  • >
  • P
  • >
  • Pargalı Ibrahim – Pargalı Ibrahim Şiir

Pargalı Ibrahim – Pargalı Ibrahim Şiir

Dalszöveg és fordítás: Pargalı Ibrahim - Pargalı Ibrahim Şiir Az alábbiakban egymás mellett láthatod a dalszöveget és a fordítást. Oldalunkon még több dalszöveg és fordítás ettől az előadótól: Pargalı Ibrahim Nézd meg az archívumot és a többi dalszöveget is. Kattints Pargalı Ibrahim] előadó nevének P kezdőbetűjére és keress még több dalt tőle: Pargalı Ibrahim. Az archívumban olyan dalokat találsz, mint a/az Pargalı Ibrahim Şiir.

EREDETI

İyi yahut kötü bütün hakikatler aslana benzer. Onlara dokununca alemi birbirine katarlar. Hakikat kıyısı, dibi bulunmayan büyük bir deryadır. O deryanın suyu ise baştan başa ateştir. Dalgası da inci... Ey can!.. Bu hakikat ateş yağmurudur. Bir damlası yüzünden yeryüzü harabeye döner. Bir damlanın meydana getirdiği tufanda niceleri Nuh Aleyhisselam'la birlikte aynı gemiye biner, niceleri de boğulur gider. Her insan topraktan yaratılmış, vücudunda nice gökyüzü Güneş'i vardır. Orada nice güçlü, kuvvetli, kükremiş aslanlar ceylanlar şekline girmiş, gizlenmişlerdir.  Aslında insanın aradığı her şey, her şekil, her suret düşünceden meydana gelir. Gönle gamdan bir Peygamber gelince ötelerden Cebrail gönle iner, düşünce, Meryem gibi yüzlerce İsa'ya gebe kalır. Geceniz gizlediği hakikat nedir? Bu tepeden tırnağa kana bulanmış gök kubbeden yağan nedir? Kendi ciğerinden akan kan mıdır? Peki kader nedir? O kanı durdurmak mı, yoksa o kanda boğulmak mıdır?'' 

FORDÍTÁS

Minden igazság jó vagy rossz, hasonlóan az oroszlánhoz.
Érintésünkkel mozgásba hozzuk őket, ahogy átadjuk őket egymásnak.
Az igazság peremén állunk, majd jó vezető nélkül a mélyére süllyedünk.
Ez a tűz és víz óceánja. Gyöngyből készült hullámokkal. Ó lelkem! Ez az igazság esőként hull tüzemre.
Még a föld is elpusztul egyetlen cseppjétől!
Hisz sokak belefulladtak abba az árvízbe, melyet Noé túlélt bárkáján hajózva./vagy: sokakat megfojtott az az árvíz/ Minden ember okkal teremtetik erre a földre, ahogyan a Nap is megtestesült az égen.
Szépek, erősek, karizmatikusak, akár az üvöltő oroszlánok vagy a kecses kazellák. Tény, hogy mindenki olyasvalakit keres minden formában, amilyennek önmagát gondolja.
Mint ahogyan a próféták is megmutatták, hogy milyennek képzelik Gábrielt, vagy ahogyan százak elképzelik Máriát és Jézust. Mily sötét éjszaka rejtőzik az igazság mögött?
Ez az égi kupola, mely beborít minket, ez áztat el tetőtől-talpig vérrel?
Ez a vér az, mi átáramlik rajtunk?
Mi a sorsunk?
Eláll a vér hullása, vagy belefulladunk? 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp